Wat is nou de duurste Pokémon kaart?

De first edition base set Charizard is samen met de Pikachu illustrator heer en meester geweest als het om werelds duurste pokemon kaarten gaat.

Is de first edition Charizard PSA 10 graded de allerduurste Pokémon kaart ter wereld?

Vorig jaar is er nog een first edition Charizard verkocht voor des tijds een record bedrag van 350.100 dollar! Het record voor de allerduurste kaart ooit verkocht stond hiervoor op een slordige 250.000 dollar, het ging hier om de Pikachu Illustrator kaart  die PSA 10 gegraded was.

Nadat vorig jaar al enkele nieuwe records werden gevestigd, is met de verkoop van een uiterst zeldzame en unieke Blastoise kaart weer een nieuw record neergezet. De kaart leverde namelijk het enorme bedrag van 360.000 dollar op.

1999-Pokemon-Game-4-Charizard-Holo-1st-Edition-GEM-MT-10-
pikachu Illustrator duurste pokemon kaart

Blastoise presentatiekaart is nu de duurste Pokemon kaart

Nadat vorig jaar al enkele nieuwe records werden gevestigd, is met de verkoop van een uiterst zeldzame en unieke Blastoise kaart weer een nieuw record neergezet. De kaart leverde namelijk het enorme bedrag van 360.000 dollar op.

De Blastoise kaart is zo uniek omdat er slechts twee exemplaren van bestaan in de wereld. Het waren “presentatiekaarten” die Wizards of the Coast in 1998 had gemaakt om aan Nintendo ter goedkeuring voor te leggen. Prototypes dus die mee aan de wieg liggen van de Pokémon kaarten die later effectief zouden verschijnen.

Blastoise duurste pokemon kaart

Duurste pokemon kaarten komen niet zomaar uit een booster pack

Wat wel te zien is dat de meest “waardevolle kaarten” ter wereld over het algemeen niet simpel weg uit een booster pack te trekken waren, met uitzondering van de first edition base Charizard. 

Kaarten zoals de Pikachu illustrator, Tropical mega battle en Pikachu trophy card werden enkel weggeven voor bij wedstrijden of competities, deze kaarten waren dus op voorhand al behoorlijk exclusief. 

Wij vragen ons sterk af of er ooit nog zulke dure kaarten tevoorschijn zullen komen uit recente sets en toekomstige sets. We weten wel dat er kaarten in recente sets zitten die zowel raw als graded behoorlijk veel euro´s, dollars of peso´s opleveren bij verkoop. Denk hierbij aan de shiny vault set van de Hidden Fates set die vol prachtige kaarten zitten die ook een behoorlijk prijskaartje kunnen hebben.

2001-PM-Japanese-Promo-OO8P-Tropical-Wind-Tropical-Mega-Battle-MINT-9-
1997-PM-Japanese-Promo-1-Trophy-Pikachu-Gold-1st-1st-Tournament-MINT-9-
pikachu Illustrator duurste pokemon kaart

Wordt de nieuwe Pokemon uitbreiding BRILLIANT STARS de duurste set OOIT?

Onze ogen zijn vooral gericht op de full arts en alt arts uit de nieuwe set die op 25 Februari uitkomt, Brilliant Stars! In deze nieuwe set van het Sword & Shield tijdperk zullen meerdere Charizards, eeveelutions en natuurlijk de god Pokémon Arceus naar voren komen. Hoe populairder de kaart, des te hoger de prijs maar ook de pullrates dragen bij aan de prijsstijging of daling en de speelbaarheid van de kaart. 

Brilliant Stars wordt een goed begin van 2022 om te investeren in Pokémon!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere berichten van Cardfreaks

Winkelwagen